Telefon: +40 745 487 777info@mcturism.ro

Paste 2020 – Discover Rusia, 8 zile – plecare Cluj-Napoca

Detalii despre oferta

 • Tip Vacanta: Circuite de grup
 • Destinatie: Rusia
 • Plecare din: CLUJ-NAPOCA
 • Durata: 8 zile / 7 nopti
 • Date de plecare: 15.04.2020
 • Tarifare: 1.390 € tarif / persoana
 • Data ofertei: 08.08.2019
 • Design: Eturia

Itinerar

Ziua 01: SOSIRE LA MOSCOVA

Insotitor de grup
Bilet de avion pentru zbor international Cluj-Napoca – Moscova, Sankt Petersburg – Cluj-Napoca;
Transfer aeroport – hotel Moscova
Dupa sosirea pe aeroportul international din Moscova vei fi transferat la hotel.

Ziua 02: MOSCOVA

Tur de oras Moscova

Vei face un tur panoramic de oras, insotit de un ghid local vorbitor de limba engleza, pentru a vedea principalele atractii ale capitalei Federatiei Ruse. Mai intai vei vedea Piata Rosie, vastul spatiu in care se desfasurau uriase paradele militare in timpul epocii sovietice incadrat de Catedrala Vasili Blajenii, Muzeul de Istorie, Mausoleul lui Lenin, GUM, cel mai exclusivist mall moscovit, si de unul dintre zidurile Kremlinului. In continuarea turului vei admira si alte obiective precum Piata Manezh, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Casa Alba (Belyj Dom, locul in care s-a semnat pactul ce a insemnat inceputul sfarsitului pentru URSS), Strada si Piata Arbat, Catedrala Mantuitorului, Catedrala Sfantul Nicolae, care gazduieste o icoana a Maicii Domnului cu inscriptia „Potoleste intristarile noastre”, Strada Lev Tolstoi, Strada Pirogovskaya. Turul va include si o plimbare pe Dealul Vrabiilor care ofera vederi fantastice asupra orasului si unde se afla Universitatea de Stat din Moscova Lomonosov un bun exemplu al stilului monumental de arhitectura sovietic ce caracterizeaza peisajul urban al Moscovei si care seamana izbitor cu fosta Casa Scanteii din Bucuresti.

Tur Metroul Moscovit

Vei face un tur al metroului moscovit, considerat pe buna dreptate un adevarat obiectiv turistic al capitalei Rusiei. Unele dintre cele mai frumoase statii sunt Belorusskaya, cu mozaicuri si scene rurale, Kievskaya, larga, ostentativa, cu mozaicuri infatisand prietenia din trecut dintre Rusia si Ucraina, Park Kultury, in care in nise sunt expuse medalioane din marmura alba ori eleganta statie Komsomolskaya, cu coloane din marmura.

Mese – Mic dejun

Ziua 03: MOSCOVA

Tur Kremlin

Vei vizita Kremlinul, un adevarat centru de putere in Rusia, cetatea tarilor rusi, sediul central al Uniunii Sovietice, iar acum resedinta presedintelui rus. Mai putin de jumatate din Kremlin este accesibil publicului, printre atractiile care pot fi vizitate numarandu-se clopotul tar si tunul tar, turnate in anul 1586 de catre Andrei Ciohov, Palatul Patriarhului si magnificul ansamblu de biserici din Piata Catedralelor.

Vizita Catedrala Vasili Blajenii

Vei vizita splendida Catedrala Vasili Blajenii (Sf. Vasile), unul dintre simbolurile durabile Rusiei.

Mese – Mic dejun

Ziua 04: MOSCOVA – SANKT PETERSBURG

Transfer hotel – gara Moscova
Vei fi transferat de la hotel la gara din Moscova.

Transfer cu trenul Moscova – Sankt Petersburg
Vei calatori cu trenul de mare viteza Sapsan de la Moscova la Sankt Petersburg.

Transfer gara – hotel Sankt Petersburg
Dupa sosirea in gara din Sankt Petersburg vei fi transferat la hotel.

Participare la Slujba de Inviere la Catedrala Kazan
Seara vei participa la Slujba de Inviere desfasurata la Catedrala Kazan, construita in 1811. Pe toata durata serviciului religios vei fi insotiti de ghidul vorbitor de limba engleza.

Mese – Mic dejun

Ziua 05: SANKT PETERSBURG

Tur de oras Sankt Petersburg

Vei face un tur panoramic al orasului Sankt Petersburg, prilej cu care vei vizita cele mai importante atractii turistice ale orasului intre care se numara Bulevardul Nevsky Prospect (unde se insiruie o serie de palate: Stroganov, Anicikov, Vorontsov, Beloselsky-Belozersky dar si cladiri Art Nouveau precum Eliseevsky Magazin ori Dom Knigi; tot aici se afla si Gostiny Dvor, un magazin universal care functioneaza inca din secolul al XVIII-lea dar si Teatrul Imperial Aleksandrinski); Catedrala Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilievski, Catedrala Sf. Isaac, Catedrala Invierii lui Hristos, Piata Senatului si Piata Palatului (Alexandru I). In mijlocul pietei se afla Coloana lui Alexandru I, tarul care a condus Rusia in perioada razboaielor napoleoniene, realizata dintr-o singura bucata de monolit de granit rosu de Finlanda si care cantareste peste 600 de tone. Pe parcursul turului vei admira centrul istoric al orasului, un adevarat muzeu in aer liber si primul din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO.

Mese – Mic dejun, Cina

Ziua 06: SANKT PETERSBURG

Vizita Muzeul Ermitaj
Vei vizita celebrul muzeu Ermitaj. Cu o colectie de peste 3 milioane de obiecte de arta, Ermitaj este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. Interioarele opulente ale palatului sunt completate de lucrarile lui Leonardo da Vinci, Giorgione, Titian, Rafael, Velázquez, El Greco, Goya, Rubens, Rembrandt, Renoir, Monet, Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Degas, Picasso, Kandinsky, Rodin.

Vizita Cladirea Statului Major General
Vei face o incursiune in Cladirea Statului Major General, pentru a admira vasta colectie a pictorilor impresionisti. Edificiul dateaza din anul 1830 si este un simbol al orasului.

Vizita Catedrala Mantuitorului Hristos
Vei vizita Catedrala Invierii lui Hristos (de pe Sangele Varsat). In anul 1881, pe malul canalului Griboedov, tarul Alexandru al II-lea a fost victima unui atentat. Pe locul detonarii bombei Biserica Rusa a ridicat un grandios monument in stil medieval rus Biserica de pe sangele varsat (oficial Catedrala Invierii lui Hristos) care se remarca prin domul specific sub forma de ceapa, prin bogatia culorilor si a ornamentelor din aur. Interiorul sau, proiectat printre altii si de catre Vrubel, are cea mai mare suprafata de mozaic din lume, mai mult de 7.500 mp, in incinta bisericii aflandu-se Muzeul Mozaicului.

Show Palatul Nikolaevsky folclor rusesc
Seara vei fi transferat catre Palatul Nikolaevsky unde vei avea ocazia sa vizionezi un spectacol folcloric rusesc ce combina muzica traditionala cu dansurile specifice diferitor regiuni ale Rusiei. Palatul Nikolaevsky a fost construit in stil baroc la ordinul Marelui Duce Nicolai, fiul Tarului Nicolai I.

Mese – Mic dejun

Ziua 07: SANKT PETERSBURG – PETERHOF – SANKT PETERSBURG

Tur Peterhof

Vei vizita imensul domeniu Peterhof. Accesul la parcurile Peterhofului se face coborand niste scari maiestuoase, pe langa Marea Cascada, decorata cu statui. In aceste gradini gloria antichitatii este reinviata de statui sau grupuri monumentale infatisand figuri mitologice ori biblice, zeitati marine, tritoni, animale fabuloase.

Mese – Mic dejun

Ziua 08: PLECARE DIN SANKT PETERSBURG

Transfer hotel – aeroport Sankt Petersburg

Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Sankt Petersburg.

Mese – Mic dejun

Informatii importante

Legenda

 • PVT – transfer sau tur privat efectuat cu vehicul si ghid dedicat
 • SIB – tururi si transferuri in sharing base in care vehiculul/ghidul sunt impartite cu alti turisti
 • B – mic dejun
 • L – pranz
 • D – cina

Ora de zbor:

 • Plecare Cluj-Napoca 15.04.2020 ora 06:15; Sosire Munchen 15.04.2020 ora 07:00; Lufthansa; durata 01:45
 • Plecare Munchen 15.04.2020 ora 11:05; Sosire Moscow 15.04.2020 ora 15:10; Lufthansa; durata 03:05
 • Plecare St Petersburg 22.04.2020 ora 16:50; Sosire Munchen 22.04.2020 ora 18:35; Lufthansa; durata 02:45
 • Plecare Munchen 22.04.2020 ora 22:20; Sosire Cluj-Napoca 23.04.2020 ora 01:00; Lufthansa; durata 01:40.

Servicii incluse:

 • Bilet de avion pentru zbor international Cluj-Napoca – Moscova, Sankt Petersburg – Cluj-Napoca;
 • Cazare 7 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat:
 • Mesele mentionate in program: 7 Mic dejun, 1 Cina;
 • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Asigurarea complexa de calatorie
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7
 • Transportul se va face cu autocar privat

Servicii suplimentare

 • Early check-in, late check-out
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Rusia: 400 RON

Galerie

Video

Oferta Completa